Wat is een Tussentijdse toets (TTT)?

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen. Het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid.
Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee. De  tussentijdse toets (TTT) duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de  tussentijdse toets (TTT) voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen.
 
Voor wie?
 
De  tussentijdse toets (TTT) is bedoeld voor kandidaten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto), BE (personenauto met aanhanger) en AVD (verkeersdeelneming voor de motor). Alleen als je rijschool staat ingeschreven bij het CBR kun je een tussentijdse toets (TTT) aanvragen.
 
Voorwaarden
 
Toelatingseisen / meenemen naar de toets:
 
Categorie B:
− een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs;
− geslaagd voor het theorie-examen B;
− het ingevulde formulier Zelfreflectie;
− een voor deze toets geschikt motorvoertuig;
− de reserveringsbevestiging.
 
Weg met die zenuwen!
 
Omdat de tussentijdse toets (TTT) hetzelfde verloopt als het examen, weet je precies wat je straks tijdens het examen kunt verwachten. De tussentijdse toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie. Nervositeit wordt zo bij veel kandidaten weggenomen. Om kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres zoals de omkeeropdracht, parkeeropdracht of een stopopdracht. Dit zijn voorbeelden van ‘bijzondere manoeuvres’ en vormen een onderdeel van het praktijkexamen. Doe je dit goed, dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel en hoef je op je eerstvolgend rijexamen geen manoeuvres meer te doen. Als andere onderdelen van de tussentijdse toets (TTT) niet vlekkeloos verlopen is dat geen ramp; je vrijstelling blijft staan!
 
Wanneer doe je de tussentijdse toets (TTT)?
 
Je rijschool bepaalt samen met jou de datum en het tijdstip van de toets. Het mag duidelijk zijn dat een toets niet zinvol is als je net bent begonnen met je rijopleiding. Het CBR adviseert om de toets af te leggen als je ongeveer twee derde tot driekwart van de rijopleiding achter de rug hebt.
 
Het adviesformulier
 
Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Hierop staan dezelfde onderdelen als op het uitslagformulier van het rijexamen. Per examenonderdeel brengt de examinator een advies uit. Aan de hand van dit formulier zie je precies waaraan je nog moet werken. Samen met je instructeur kun je dan gericht je rijopleiding afronden.
 

GRATIS eerste rijles en theoriepakket t.w.v. € 69,-
na inschrijving en betaling van minimaal 10 lessen.


U kunt zich aanmelden door online het inschrijfformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen op telefoon nummer 06-36511983.
Rijschool Willemsen v.o.f.
E info@rijschoolwillemsen.nl
T 06 36 51 19 83
Kvk nr. 59208732
IBAN nr. NL45ABNA0590298682
We geven rijles in: Achterberg, Andelst, Arnhem, Bemmel, Bennekom, Brummen, De Steeg, Dieren, Doesburg, Dodewaard, Doorwerth, Driel, Eerbeek, Eewijk, Ede, Elden, Ellecom, Elst, Elst (UT), Giesbeek, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Huissen, Indoornik, Kesteren, Laag Soeren, Leuvenheim, Loenen, Oosterhout, Oosterbeek, Opheusden, Overbetuwe, Randwijk, Renkum, Rheden, Rhenen, Steenderen, Spankeren, Valburg, Veenendaal, Velp, Wageningen, Wely, Westervoort, Wolfheze, Zetten, Zutphen
DigiConcept Webtechnology