Autisme en ADHD

Leerlingen met Autisme en ADHD zijn zeker net als ieder ander goed in staat om auto te rijden.

Doordat de informatieverwerking van deze leerlingen anders verloopt  gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend maar zeker niet onmogelijk. Door een goede en juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig nu ook voor deze leerlingen goed mogelijk het rijbewijs te halen. Deze leerlingen zijn niet minder slim of minder waardevoller dan ieder andere leerling, alleen is hun manier van leren en informatie verwerken anders.

Willem, heeft zich verdiept in deze groep leerlingen en een gerichte opleiding hiervoor gevolgd. Hierdoor is hij in staat om met een juiste methodiek, rijlessen aan deze leerlingen te geven. Erg belangrijk hierbij is een goed contact met de leerling waardoor er op een aangepaste en individuele wijze naar het rijbewijs toe gewerkt wordt. De wijze waarop deze leerlingen waarnemen verloopt fundamenteel anders dan bij personen zonder Autisme en/of ADHD.

De lessen worden bij aanvang in principe overdag gegeven. Het lessen bij aanvang tijdens duisternis kan door de wisselende concentratie van deze leerlingen een negatieve uitwerking hebben. De leerlingen krijgen les via de Rij-opleiding In Stappen in combinatie met een aangepast leerprogramma. 

Mocht u meer willen weten neem dan even contact op met onze rijschool. Willem komt bij deze leerlingen altijd eerst zelf langs voor een intakegesprek.

Voor het deelnemen aan het praktijkexamen dienen leerlingen uit deze doelgroep vooraf een geneeskundige eigen verklaring in te dienen bij het CBR. Deze is te koop op het gemeentehuis en dient naar waarheid te worden ingevuld. In de meeste gevallen volgt er een medische keuring of doorverwijzing naar een specialist opgelegd door het CBR. In sommige gevallen volstaat alleen de rijtest bij het CBR. Hoe dit werkt staat in onderstaande folder van het CBR omschreven.
    

GeneeskundigcbrAutisme.pdf (PDF — 176 KB)

EIgenverklaring.(docx)

GRATIS eerste rijles en theoriepakket t.w.v. € 69,-
na inschrijving en betaling van minimaal 10 lessen.


U kunt zich aanmelden door online het inschrijfformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen op telefoon nummer 06-36511983.
Rijschool Willemsen v.o.f.
E info@rijschoolwillemsen.nl
T 06 36 51 19 83
Kvk nr. 59208732
IBAN nr. NL45ABNA0590298682
We geven rijles in: Achterberg, Andelst, Arnhem, Bemmel, Bennekom, Brummen, De Steeg, Dieren, Doesburg, Dodewaard, Doorwerth, Driel, Eerbeek, Eewijk, Ede, Elden, Ellecom, Elst, Elst (UT), Giesbeek, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Huissen, Indoornik, Kesteren, Laag Soeren, Leuvenheim, Loenen, Oosterhout, Oosterbeek, Opheusden, Overbetuwe, Randwijk, Renkum, Rheden, Rhenen, Steenderen, Spankeren, Valburg, Veenendaal, Velp, Wageningen, Wely, Westervoort, Wolfheze, Zetten, Zutphen
DigiConcept Webtechnology